Hey! Ik ben Dymphy de Jong, personal trainer & lifestyle coach. Ik vertel je hoe ik van mollig meisje gegroeid ben naar Sporty Spice.

Als kind was ik sportief, maar met mijn stevige bouw was ik in de gymles zeker niet de beste van de klas. Vanaf jongs af aan heb ik veel sporten gedaan, zoals turnen, tennis, streetdance, kunstschaatsen en voetbal. Ik voelde mij vaak “te dik” en wilde altijd afvallen om mezelf te kunnen accepteren.

Vanaf mijn vijftiende begon ik met fitness: circuittraining voor vrouwen. Toen ik zelfverzekerd genoeg was, ging ik zelf aan de slag in de BasicFit. Maar daar bleek ik toch niet te weten wat ik moest doen met al die apparaten. Ik voelde mij onzeker, maar leerde steeds meer door veel te lezen en te trainen met anderen.

Op mijn zeventiende kwam ik in aanraking met kickboksen. En ik was meteen hooked! Intensieve en technische trainingen waar ik respect, discipline en team spirit ontwikkelde. Bij SuperFit Diemen (voorheen SanMac Sports) trainde ik 7 jaar lang met veel plezier. De oldschool kickboks, Bootcamp, Kettlebell en Crossfit trainingen hebben mij zowel mentaal als fysiek gevormd.

In deze jaren leerde ik dat ik sterker was dan ik dacht. Eerst was één minuut planken een hel. En een push up? Ha, ik kon alleen maar op mijn gezicht vallen! Doordat ik trainen leuk en uitdagend vond, werd ik beter. Ik leerde veel over voeding door eindeloze zelfstudie. En toen ik eindelijk zag dat ook ík kon afvallen – dat meisje dat altijd “stevig” zou blijven – pas toen geloofde ik in mezelf. Ik geloof in mijn eigen kracht en doorzettingsvermogen.

Door deze boost van mijn zelfvertrouwen groeide ik. Ik werd een voorbeeldfunctie voor anderen. De laatste jaren doe ik veel aan Booty building, Powerlifting, Olympic Weightlifting en High Intensity Interval Training (HIIT). Dit is vergelijkbaar met de principes van Crossfit.

Mijn passie voor sport en voeding wilde ik combineren met mijn gedrevenheid in het helpen van anderen.

Sinds 2014 geef ik groepslessen en personal training. Ik heb de certificaten Fit!vak Fitnesstrainer A en B en AALO HIT Indoor Cycling. Verder heb ik een Master Sociologie behaald en meerdere cursussen in interculturele communicatie en personal coaching gevolgd. Ik lees graag wetenschappelijke artikelen over sport en voedingen om mij te blijven ontwikkelen.

Lesgeven voelt voor mij niet als werken. Mensen helpen naar een gezondere leefstijl is waar ik energie van krijg. Dit bestaat uit fysieke & mentale training, voedingsadvies en coaching naar een gezonde leefstijl. Ik kijk en luister naar mijn cliënten en bied persoonlijke begeleiding.

Wat mij onderscheid van andere trainers is mijn aandacht voor goede technische uitvoering, prestaties, veiligheid en… I truely care about you. Ik doe het voor jou!

Ik leer je een sterke mindset te ontwikkelen. We zijn zo negatief tegenover onszelf en onze prestaties. Ik leer je om mentaal sterker te worden.

Laat mij je trainen en ervaar zelf hoe leuk sporten is!