Hey! Ik ben Dymphy de Jong, personal trainer & coach sinds 2014. Het is mijn passie om jou in jouw kracht te zetten. Met veel enthousiasme, aandacht en toewijding coach ik mijn cliënten om zich sterk, zelfverzekerd en fit te voelen.

Diploma’s en certificaten

  • Master Sociologie, Universiteit van Amsterdam
  • Interculturele communicatie cursus, Universiteit van Amsterdam & University of La Laguna
  • Fit!vak Fitnesstrainer A
  • Fit!vak Fitnesstrainer B
  • AALO HIT Indoor Cycling instructeur
  • Blaze instructeur (High Intensity Training, HIT)
  • Stages Flight Cycling instructeur
  • Broga instructeur (Yoga & krachttraining)
  • Advanced Personal Trainer, Milo Education, EREPS certificaat:  European Register of Exercise Professionals

IMG_3734

Biografie

Hoe ik van mollig meisje gegroeid ben tot Sporty Spice!

Als kind was ik sportief, maar met mijn stevige bouw was ik in de gymles zeker niet de beste van de klas. Vanaf jongs af aan heb ik veel sporten gedaan, zoals turnen, tennis, streetdance, kunstschaatsen en voetbal. Ik voelde mij vaak “te dik” en wilde altijd afvallen om mezelf te kunnen accepteren.

Vanaf mijn vijftiende begon ik met fitness: circuittraining voor vrouwen. Toen ik zelfverzekerd genoeg was, ging ik zelf aan de slag in de BasicFit. Maar daar bleek ik toch niet te weten wat ik moest doen met al die apparaten. Ik voelde mij onzeker, maar leerde steeds meer door veel te lezen en te trainen met anderen.

Op mijn zeventiende kwam ik in aanraking met kickboksen. En ik was meteen hooked! Intensieve en technische trainingen waar ik respect, discipline en team spirit ontwikkelde. Bij FittClub Diemen (voorheen SanMac Sports en SuperFit Diemen) trainde ik 7 jaar lang met veel plezier. De oldschool kickboks, MMA. Bootcamp, Kettlebell en CrossPower trainingen hebben mij zowel mentaal als fysiek gevormd.

In deze jaren leerde ik dat ik sterker was dan ik dacht. Eerst was één minuut planken een hel. En een push up? Ha, ik kon alleen maar op mijn gezicht vallen! Doordat ik trainen leuk en uitdagend vond, werd ik beter. Ik leerde veel over voeding door eindeloze zelfstudie. En toen ik eindelijk zag dat ook ík kon afvallen – dat meisje dat altijd “stevig” zou blijven. Toen pas begon ik écht in mezelf te geloven; in mijn eigen kracht en doorzettingsvermogen.

Door deze boost van mijn zelfvertrouwen groeide ik. Ik werd een voorbeeldfunctie voor anderen en werd Personal trainer.

Sinds 2014 heb ik veel Fitness, Booty building, Powerlifting, Olympic Weightlifting en High Intensity Interval Training (HIIT) gedaan. Sinds 2018 doe ik aan CrossFit en doe ik wedstrijden.

IMG_3731